Hjælp til at samtale med det sensitive barn

Kortene er målrettet dig der oplever dit barn som et intens, følsomt eller særligt sensitivt barn.

Dorthe Gjerlevsen har skabt et sæt dialogkort, til at benytte i samtalen med dit barn, om dets trivsel hjemme og/eller i skolen. Der er 18 dialogkort med 9 forskellige temaer. For hvert tema er der tegnet et blåt og et grønt kort med illustrationer af børn i forskellige situationer og med forskellige udtryk. På bagsiden af hvert kort, er der forskellige udsagn. Barnet vælger det kort, hvor det genkender sig selv bedst.

De blå kort afspejler særligt sensitive reaktioner, mens de grønne kort viser andre reaktioner. Samtalen vil på den måde også kunne give et fingerpeg om, i hvilke grad barnet er sensitivt, og hvor dets udfordringer ligger.

Bonus: Kortene kan være med til at give barnet mere selvindsigt og større forståelse for egne reaktioner.

Dialogkortene henvender sig til børn fra 7-12 år.

Du kan f.eks. benytte kortene, hvis du oplever mange konflikter eller nedsmeltninger omkring dit sensitive barn? Hvis du ofte føler dig frustreret og magtesløs? Hvis du drømmer du om mere tid til det gode familieliv, med mere plads til hygge, gode oplevelser eller bare flere rolige stunder.

Hvis du som forælder oplever, at det er svært at nå ind til dit barn eller svært at forstå hendes reaktioner, kan Dialogkortene være en hjælp til at få gang i en god samtale om og mere forståelse for hendes udfordringer.

Oplever du, at dit barn ofte klager over ondt i maven, hovedet, at hun ingen rigtige venner har, keder sig, føler sig anderledes, klager over for meget støj, for mange konflikter…? Brug Dialogkortene og få en fornemmelse for og hvor hun har brug for din forståelse og hjælp.

Kortenes tydelige sprog og enkelhed er med til at give barnet større selvindsigt og mere forståelse for egne reaktioner.

Inviter barnet med til en snak om, hvordan hun har det.

Kortenes temaer er:

Arbejde-Samarbejde
Dit barns oplevelser med gruppearbejde, fremlæggelse, støj…

Følelser
Dit barns opmærksomhed på stemninger, andres humør…

Ny viden
Dit barns fokus på detaljer, systemer, oplevelse af kedsomhed…

Nye udfordringer
Dit barns strategi i forhold til at øve sig, sige pyt…

Rammer-Regler
Dit barns trivsel med hensyn til overraskelser, rutiner, kendte forventninger…

Sanser
Dit barns opmærksomhed på lys, lyde, smag, duft…

Socialt samvær
Dit barns oplevelse af retfærdighed, konflikter, behov for at være alene…

Tanker
Dit barns strategi; tænker før jeg taler, lader munden løbe, spørger hvorfor…

Venner
Dit barns trivsel med mange venner, få venner, at konkurrere…

De 18 Dialogkort er i et lækkert design med fine børnevenlige illustrationer på forsiden og korte tekster på bagsiden. De har en god størrelse på 10,5 x 15 cm.

Samtidig med køb at 1 sæt Dialogkort modtager du dit personlige link med adgang til online introduktion og med konkrete tips til, hvordan du kan støtte barnets trivsel.


PRIS: Kr. 230,- inklusiv moms, ekspedition og forsendelse direkte til din dør.

PRIS for medlemmer af HSP – foreningen:  →  kr. 200,- inklusiv moms, ekspedition og forsendelse direkte til din dør.

BETALING:  MobilePay: 547644

Vi sender straks dine kort, når vi har modtaget din indbetaling.

VIGTIGT: Når du betaler via MobilePay, skal du i feltet: ”Tilføj kommentar” skrive din adresse, mailadresse og telefonnummer.
Du modtager dine varer i løbet af 2-4 hverdage.

Varekøb/Kommuner og virksomheder der benytter EAN. nr

Udtalelse fra forældre:

Hej Dorthe!

Som forældre til et meget særligt sensitivt barn, har vi gjort brug af dialogkortene. Vi har fået en større forståelse for, hvem han er og hvordan han oplever verden. Dialogkortene gør det nemmere, at få en mere åben dialog med barnet om, hvad han/hun føler. Dialogkortene er også en stor hjælp til at forklare omverdenen, blandt andre bedsteforældre, lærere etc. hvem barnet er og hvorfor han reagerer som han gør.
Ligesådan har vi brugt dialogkortene til at forklare vores søn, hvem han er og hvorfor han reagerer som han gør, på både godt og ondt. Kortene er rigtig gode til at forklare ham, at han ikke er den eneste der har det sådan og de har givet ham nemmere ved at give udtryk for, hvad han føler, ved hjælp fra dialogkortene.

Elise og Mikkel

Mail fra kollega

Efter en rigtig god oplevelse med Klara(navn ændret) og hendes mor, må jeg indrømme, at jeg overgiver mig totalt til Dialogkortene. Vi havde en dejlig stund på ca. 20-25 min før Klara, syntes det var nok og ligeså stille fortrak…

Skemaet fungerer godt!! Og gjorde at jeg som “ordstyrer” havde lidt styr på, hvor vi var og var på vej hen;-) … sluttelig vil jeg sige, at jeg sagtens kan anbefale kortene og, at DIALOGKORT er det helt rigtige navn til dem. Vi fik meget dialog!!

Helle Tirsgaard.
Vejleder i special-pædagogik og inklusion